Știri

Informatii utile

Stimate membru al familiei Mudster,

Intrucat stim cat de mult tii la Dusterul tau, iti transmitem mai jos cateva recomandari “de viata lunga” astfel incat sa te poti bucura cat mai mult timp si in cat mai bune conditii de aventurile unde te va duce acesta:

Iti recomandam sa verifici periodic mansoanele de cauciuc pentru protectia tijelor amortizoarelor (recomandabil la fiecare revizie a masinii), asa incat acestea sa fie in permanenta in buna stare: fara crapaturi, fara a fi largite, fara alte semne vizibile de deteriorare; in acest fel vei proteja viata amortizoarelor tale! (Indiferent daca acestea sunt OEM, Bilstein by Mudster, Ironman, Pedders sau Dobinsons.) De asemenea, tine cont ca rularea cu mansoane deteriorate poate duce la anularea garantiei amortizoarelor tale!

Iti recomandam ca, periodic, sa verifici geometria masinii tale: este cunoscut faptul ca uzura articulatiilor, comprimarea inerenta in timp a arcurilor, precum si alte elemente neprevazute, pot afecta geometria care, la randul sau, afecteaza uzura anvelopelor si, de asemenea, deterioreaza tinuta de drum si stabilitatea autovehiculului.

Daca ai instalat o suspensie noua – fie ca este vorba doar de amortizoare, arcuri sau de un kit complet – iti recomandam ca operatiunea de verificare si corectie a geometriei sa fie efectuata dupa aproximativ 1.000 km de la instalare, asa incat arcurile sa ajunga cat mai aproape de pozitia lor finala “de lucru”.

In cazul in care ai instalat o suspensie mai “sportiva”, precum si in situatiile in care intri in teren dificil (noroi, zapada, nisip, etc), iti recomandam sa ajustezi presiunea din anvelope! Astfel, pentru un confort sporit pe drumuri denivelate, poti ajusta presiunea din anvelope la 1,8 – 1,9 atm. Pentru a beneficia de o tractiune sporita in teren dificil, poti ajusta pana la 1,5-1,6 atm insa iti recomandam sa rulezi cu atentie, fara a forta flancurile anvelopelor (de exemplu, franare brusca cu rotile bracate). De asemenea , la schimbarile importante de temperatura ( vara / iarna ) iti recomandam sa verifici presiunea anvelopelor!

In utilizarea troliilor, recomandam respectarea unui minim de reguli destinate evitarii accidentelor si / sau a deteriorarii masinii / echipamentului de troliere / mediului inconjurator: NU stati in preajma cablului / sufei cat timp acesta este in sarcina; asezati un obiect din material textil (geaca , tricou, patura) peste cablu / sufa pentru a prelua socul in cazul ruperii; urmariti cu atentie orice manifestare anormala (zgomote, fum) a echipamentelor de troliere si opriti imediat trolierea daca sesizati astfel de anomalii; protejati de fiecare data copacii folosind pentru troliere sufa speciala ” de copac “.

Un snorkel va ajuta motorul sa aspire aer curat si mai rece, de asemenea protejeaza motorul de aspirarea accidentala de apa la trecerile prin ape adanci; el, totusi, nu transforma masina dvs. in vehicul amfibiu – folositi responsabil masina! Atentie si la punctul de flotabilitate al masinii – in ape adanci aceasta poate ajunga sa pluteasca relativ cu usurinta.

Verificati intotdeauna ” la picior” traseul necunoscut si riscant din fata dvs. inainte de a-l parcurge cu masina! Veti evita astfel “aventuri” nedorite.

Alte note si observatii adresate mai ales celor ce acum studiaza cum si cu ce componente sa echipeze Mudsterul lor:

Barele metalice (fata / spate), precum si bullbar-ul din otel, NU sunt destinate din punct de vedere legal circulatiei pe drumurile publice! Aceste accesorii sunt destinate utilizarii in teren accidentat, in afara drumurilor publice. Utilizarea lor in alte conditii poate atrage raspunderea utilizatorului in cazul unui accident sau a unui control al autoritatilor.

Modificarile ce se pot aduce unei masini “standard” sunt testate indelung inainte de a fi propuse dvs. si de cele mai multe ori nu au consecinte negative asupra utilizarii masinii, mai ales daca aceasta nu are un rulaj semnificativ. Sunt insa si cazuri in care anumite modificari efectuate pot amplifica fenomenele cauzate de uzura unor subansambluri: de exemplu inaltarea suspensiei poate accentua zgomotele produse de articulatii cu uzura accentuata sau de planetare ce au rulat un numar suficent de mare de km. Acest comportament in sine consideram ca nu reprezinta o problema tehnica si / sau de proiectare a componentelor si mai curand este o consecinta fireasca a modificarii unei masini ce are un grad seminificativ de uzura . De fiecare data va vom sfatui cu drag si vom gasi impreuna cele mai eficiente metode de remediere, atat din punct de vedere tehnic cat si financiar .

Periodic vom reveni catre tine cu informatii de aceasta natura. Daca doresti sa nu primesti de la noi astfel de comunicari te rugam sa ne anunti prin e-mail! Un simplu “Nu” este de ajuns.

Iti multumim pentru timpul acordat si iti uram distractie placuta alaturi de Dusterul tau!

Echipa Mudster

Urmati-ne: